زعفران گیاهی است با ارتفاع تقریبا ۳۰ سانتیمتر که دارای برگهای دراز و سبز مانند تره است . ساقه زیر زمینی آن از دو پیاز تشکیل می شودبرداشت زعفران بدین ترتیب است که قسمت کلاله هر گل را بر میدارند و بین کاغذ قرار می دهند تا خشک شود و سپس بسته بندی می کنند . زعفران یا زرپران یکی از ارزشمند ترین و گران قیمت ترین ادویه های جهان است که ادویه طلایی یا طلای سرخ نامیده شده و به عنوان یکی از گیاهان دارویی نام برده شده در کتاب مقدس شناخته می شود.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مضرات و خواص زعفران دم کرده و عسل برای مردان و زنان و قاعدگی در دسته پزشکی و سلامت برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
زعفران “خون هرکول” نامگذاری شده بود و به عنوان یک طلسم محافظتی و برای مراسم بخور استفاده میشد. کیک زعفران توسط فنیقیها به افتخار الههی باروری عشتروت و ماه پخته میشد. در فرهنگهای باستانی ناحیهی مدیترانه، این ادویه با قدرت، باروری، حساسیتهای سایکیک و قدرت جنسی همراه بود. اضافه کردن این گیاه به معجونها و آبداروهای عشق، یک آئین درمانی و تزکیهای محبوب بودهاست. در عهد عتیق در بخش غزل غزلهای سلیمان نیز در کنار مُر حجازی، آلوئه، کالاموس و دارچین، این گیاه به عنوان یکی از با ارزشترین ادویهجات ذکر شدهاست. این گیاه تنها توسط زنانی چیده میشد که دارای رتبهی اجتماعی بالایی بودند، مانند راهبههایی، که لباس رنگ شده با زعفران میپوشیدند.
زعفران به عنوان یک گیاه دارویی به دلیل ضد سرطان بودناش شناخته شدهاست، و یک درمان بالقوه و طبیعی سرطان است.زعفران به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد، دارای خواص ضد التهابی بوده و خطر ابتلا به بیماری کبد چرب و بزرگ شدن کبد را کاهش دهد.زعفران دارای خواص دیورتیک است که با افزایش ادرار به پاک سازی و سم زدایی کلیه ها کمک کرده و سنگ کلیه را درمان می کند.زعفران دارای مقادیر بالای ویتامین C است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و خطر ابتلا به سرماخوردگی و آنفلونزا را کاهش می دهد. منگنز موجود در زعفران می تواند سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش دهد. همچنین مطالعات نشان داده که زعفران می تواند باعث تقویت حافظه شود و کروکین و کروکتین موجود در آن برای درمان آلزایمر و زوال عقل مفید می باشند.
زعفران موجب درمان سرفه و سرماخوردگی معمولی میشود. این ماده مانند اکسپکتورانت یا خلط آور عمل میکند و موجب رقیق شدن خلط درون ریه و گلو میگردد. زعفران قادر است مانند یک ترکیب ضد التهابی و محرک عمل کند. این مزایای گفته شده در مورد زعفران میتواند در برابر بیماری آسم مفید باشند. حملههای بیماری آسم زمانی اتفاق میافتد که دستگاه تنفس به دلیل التهاب باریک شده باشد و زعفران میتواند از این پیشامد جلوگیری کند.
پیش از مصرف هرگونه ماسک از نداشتن حساسیت نسبت به آن اطمینان حاصل نمایید. زعفران به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان هایی که دارد به درمان لکه های تیره پوست کمک کرده و باعث روشن تر و سفید تر شدن رنگ پوست می شود. زعفران به دلیل خواص ضد باکتریایی قوی که دارد برای پیشگیری از آکنه و جوش صورت و همچنین درمان جای جوش مفید می باشد. اگر به تازگی مدت زیادی را جلوی آفتاب بودهاید یا برنزه کردهاید، مقداری زعفران را به مدت یک شب در شیر پر چرب بخیسانید. بعد از این مدت با انگشت آن را به پوست برنزه شده بزنید. این ترکیب به طرز موثری اثر آفتاب سوختگی را از بین میبرد و همچنین درخشندگی را به پوست باز میگرداند.
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره متن شعر شب بخیر عاشقانه و عارفانه و دوستانه غمگین در دسته سرگرمی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
اگر چه خواب، نیاید به چشم کم سویم
ولی به خاطر تو، شب بخیر میگویم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خوش آمدی مسافر سرزمین رویاهای شیرین
خواهشمند است در بستر بالش خود آرام باشید
تا لحظاتی دیگر آماده پرواز خواهیم شد
تا صبح فردا سفر خوبی برای شما آرزومندیم
خلبان خطوط هوایی رویا
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ستاره دنبالهدار شبت بخیر
شاپری شبای تار شبت بخیر
خاتون چهلگیس بهار، ای که تو قصهای هنوز
تو شب قصهها نمون شبت بخیر
ای رهگذر که تو شبا تنهایی پرسه میزنی
شبزندهدار کوچه نباش شبت بخیر
نگو دروغه خواب من شبای مهتابی من
بخون که با قصه تو تموم شه بیخوابی من
ای نازنین قصهگو همیشه تو قصه بگو
از سرزمین آرزو از رفتن غصه بگو
همیشه با صدای تو پلکامو رو هم میذارم
تا ته قصه برسیم شبت بخیر من میخوابم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
شب سردیست، هوا منتظر باران است
وقت خواب است و دلم پیش تو سرگردان است
شب بخیر ای نفست شرح پریشانی من
ماهپیشانی من، دلبر بارانی من
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خورشید خاموش ، ستاره روشن
آسمان آبی خاموش ، آسمان سیاه روشن
همه چیز آماده ست که توی خواب امشب
تو رو توی رویاهام ببینم
بهانه بیدار شدنم ، شبت به خیر
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
لالایی کن بخواب قشنگترین یار
منو از خواب غفلت کردی بیدار
لالایی کن بخواب معنی عشقم
الهی بمونی تو سرنوشتم
لالایی کن شبت به خیر عزیزم
تمام عشقمو به پات می ریزم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
میخوابم و شبم را به تو میسپارم
رؤیایم را به بیداریت
به رویایت
تا هر چه میخواهی با آن بکنی
تا صبح جهان من از آن توست
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خواب تو یه سقف کوتاه پشت اون نوری غریبه
خواب تو خواب یه گندم توی سرزمین عشقه
خواب یه قصهء خوب کفشای غمگین عشقه
خواب تو خواب گل یاس خواب یه حسِ ِ نجیبه
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
وقت خواب آمد عزیز مهربانم، شب بخیر
خستهای، باید بخوابی هم زبانم، شب بخیر
شب شد و ماه آمده تا دلرباییها کند
نوبت ماه است ای ماه جهانم، شب بخیر
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
شب بخیر را نباید تایپ کرد
شب را باید زل زد
در چشمانش دستى کشید
لاى موهایش و هرم نفسهایش
و آن وقت گفت: شب بخیر
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
آرزو دارم روزی بیاید که علم آنقدر پیشرفت کند
که به جای اینکه از پست گوشی موبایل بنویسم شب بخیر
در عرض چند لحظه می آمدم پیشانی ات را می بوسیدم
موهایت را می بوییدم و پتویت را مرتب می کردم
و برمی گشتم سر جای خودم …
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره متن و اس ام اس تبریک تولد رسمی و مودبانه و محترمانه زیبا در دسته سرگرمی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
تولدتان را صمیمانه تبریک گفته
و از ایزد منان برایتان شادی سلامتی و سربلندی آرزو دارم .
مایه خوشبختی و سعادت برای من است
که یکسال در کنار شما بوده ام.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
بالاترین تبریکات به مناسب سالروز تولد شما استاد عزیز را
با هزاران شاخه گل سرخ تقدیم می نماییم
و برای شما بهترین ها را آرزو داریم.
باشد که به هر آنچه لایق آن هستید برسید
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
برخاستن از عدم و درآمدن بر سیرت انسانی ،
باشکوهترین پدیده هستی است.
این باشکوه ترین، بر شما مبارک باد.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
زبان ما قاصر است از شکر نعمت تولد و حس بودن شما
در روز تولدت سر بر زمین سائیده
و از درگاه حضرت حق نهایت سپاس خود را بجا آورده
و برایت سالهای سال عمر با عزت و برکت خواستاریم.
باشد که بقاء عمرت با عزت و سربلندی و توام با خدمت باشد …
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
همراه یک طلوع در این خجسته یاد
در سالگرد بهاران هستیت
روزی که زندگی بر لبان تو بوسه زد
با صد خلوص هم آستان دل،
خواهم که بمانی
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
زیباترین تبریکات نثار شما دوست و همکار گرامی
بابت فرارسیدن سالروز تولدتان تقدیم می داریم
و شادترین لحظات را برای شما
و خانواده محترمتان از خداوند خواستاریم.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
زندگیت را با لبخند هایت نگاه کن نه با اشکهایت…
سالهای عمرت با با دوستانت بشمار
نه با تعداد شمع های روی کیک تولدت…
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
چه لطیف است حس آغازی دوباره ،
و چه زیباست رسیدن دوباره به روز زیبای آغاز تنفس…
و چه اندازه عجیب است ، روز ابتدای بودن!
و چه اندازه شیرین است امروز…
روز میلاد…
روز تو!
روزی که تو آغاز شدی!
تولد مبارک
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
امروز روز توست، روز میلادت دنیا تبسم کرده است
امروز با یادت امروز بی شک اسمان آبی ترین آبیست
چرخ و فلک همچون دلم درگیر بی تابیست.
تولدت مبارک..
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
میلادت ای دوست مبارک باشد
پیوسته دلت شاد سعادت باشد
هر سبزۀ سبز رنگ بهارت باشد
راهـت سپید راه عــدالـت باشد
چـــشـــم شــادی نگارت باشد
ایــــــزد پـشـت و پـناهت باشد
میلادت ای دوست مبارک باشد
دلـشاد ازین اهل جماعت باشد
بریان یا بریانی اصفهان یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه اصفهان است که برای تهیه آن از گوشت گوسفند، جگر سفید، دارچین و خلال بادام استفاده می شود.بریانی یکی از معروف ترین و پرطرفدارترین غذاهای شهر اصفهان است که به دلیل طعم خوبش در سراسر کشور فراگیر شده است. بهترین نوع بریانی با گوشت گوسفندی تهیه می شود که طعم بسیار خوبی دارد البته امروزه بریانی را با گوشت مرغ هم طبخ می کنند در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره دستور پخت و طرز تهیه بریانی مرغ و گوشت پاکستانی و اصفهانی خوشمزه در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
گوشت را خرد کنید و به همراه پیاز خرد شده ، نمک و زردچوبه داخل مقداری آب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب به جوش بیاید. بعد از اینکه آب به جوش امد ، گوشت را به مدت ۴۵ دقیقه بپزید.بعد گوشت را آز آب جدا کنید و به همراه نعنا دو بار در چرخ گوشت ،چرخ کنید.سپس گوشت را با یکی دو قاشق آب مخلوط کنید و با دست ورز دهید.گوشت را بچشید تا نمک و فلفل آن اندازه باشد. بعد قالب های بریانی را کمی روی حرارت داغ کنید و از روغن روی آب گوشت به اندازه یک قاشق بردارید و ته قالب بریزید.بعد کف قالب ، مقداری زعفران ، فلفل و دارچین بپاشید و یک لقمه از گوشت بریان را ته قالب بریزید و با دست رویش را صاف کنید و چند لحظه روی حرارت قرار دهید.سپس روی نان آماده شده برگردانید.بریانی آماده شده را با خلال بادام و زعفران تزیین کنید.
برای تهیه کته خوب باید از برنج درجه یک استفاده نمود . برنج خوراک اصلی آسیایی هاست. برنج به دو روش برنج کته و برنج آبکشی تهیه می شود. روش آبکشی به خاطر این که برنج بیشتر قد میکشد و دانههای آن به هم نمیچسبند، از روش کته مجلسیتر است. اما در این روش به خاطر دور ریختن آب برنج، تمام مواد مغذی و مفید برنج هنگام آبکشی از بین میرود. بنابراین سعی کنید برنج را بیشتر به صورت کته درست کنید تا از خواص آن بیبهره نمانید. در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره کالری و طرز تهیه برنج کته با ته دیگ ساده و مجلسی خوشمزه برای ۲ نفر در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
برنج ایرانی | ۴ پیمانه |
روغن مایع، جامد یا کره ذوبشده | ۱/۲ پیمانه |
نمک | ۱ ق غذاخوری |
آب | به میزان لازم |
برای تهیه برنج کته، ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید و اجازه دهید حدود یکی دو ساعت خیس بخورد.سپس یک قابلمه مناسب را روی حرارت گذاشته و برنج را داخل آن بریزید. روی برنج آب بریزید به اندازهای که سطح آّب، به اندازه یک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد. ۱ ق غذاخوری نمک و مقداری روغن به برنج کته اضافه کرده و آن را با حرارت زیاد بجوشانید.وقتی آب برنج جوشید و تمام شد، حرارت را کم کنید.دمکنی را روی درب قابلمه قرار دهید تا بخار آن خارج نشود و شعله را خیلی کم کنید تا برنج دم بکشد.بعد از حدود ۳۰ دقیقه، برنج کته شما آماده است. قبل از اینکه برنج را در دیس بکشید، مقداری روغن روی تمام سطح برنج بریزید و اجازه دهید روغن به ته قابلمه برسد.
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره متن و عکس شعر حافظ دلتنگی و شیراز و رمضان و مسیح در دسته سرگرمی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
سالها دل طلب جام جم از ما میکرد
وان چه خود داشت ز بیگانه تمنا میکرد
گوهری کز صدف کون و مکان بیرون است
طلب از گمشدگان لب دریا میکرد
مشکل خویش بر پیر مغان بردم دوش
کو به تأیید نظر حل معما میکرد
دیدمش خرم و خندان قدح باده به دست
و اندر آن آینه صد گونه تماشا میکرد
گفتم این جام جهان بین به تو کی داد حکیم
گفت آن روز که این گنبد مینا میکرد
بی دلی در همه احوال خدا با او بود
او نمیدیدش و از دور خدا را میکرد
این همه شعبده خویش که میکرد این جا
سامری پیش عصا و ید بیضا میکرد
گفت آن یار کز او گشت سر دار بلند
جرمش این بود که اسرار هویدا میکرد
فیض روح القدس ار باز مدد فرماید
دیگران هم بکنند آن چه مسیحا میکرد
گفتمش سلسله زلف بتان از پی چیست
گفت حافظ گلهای از دل شیدا میکرد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ای بـیخبــر بکــوش کـه صاحب خبــر شوی
تــا راهــــرو نباشی کـی راهـبـر شـوی
در مکتب حقایق پیش ادیـب عشـق
هان ای پسر بکـــوش که روزی پدر شوی
دست از مس وجود چو مردان ره بشوی
تا کیمیای عشق بیابی و زر شوی…
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
صبا به لطف بگو آن غزال رعنا را
که سر به کوه و بیابان تو دادهای ما را
شکرفروش که عمرش دراز باد چرا
تفقدی نکند طوطی شکرخا را
غرور حسنت اجازت مگر نداد ای گل
که پرسشی نکنی عندلیب شیدا را
به خلق و لطف توان کرد صید اهل نظر
به بند و دام نگیرند مرغ دانا را
ندانم از چه سبب رنگ آشنایی نیست
سهی قدان سیه چشم ماه سیما را
چو با حبیب نشینی و باده پیمایی
به یاد دار محبان بادپیما را
جز این قدر نتوان گفت در جمال تو عیب
که وضع مهر و وفا نیست روی زیبا را
در آسمان نه عجب گر به گفته حافظ
سرود زهره به رقص آورد مسیحا را
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
شاهدان گر دلبری زین سان کنند
زاهدان را رخنه در ایمان کنند
هر کجا ان شاخ نرگس بشکفد
گلرخانش دیده نرگسدان کنند
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
حریم عشق را درگه بسی بالاتر از عقل است
کسی آن آستان بوسد که جان در آستین دارد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
دل منه بر دنیی و اسباب او
زانکه از وی کس وفاداری ندید
کس عسل بینیش از این دکان نخورد
کس رطب بیخار از این بستان نچید
هر به ایامی چراغی بر فروخت
چون تمام افروخت بادش دردمید
بی تکلف هر که دل بر وی نهاد
چون بدیدی خصم خود میپرورید
شاه غازی خسرو گیتیستان
آنکه از شمشیر او خون میچکید
گه به یک حمله سپاهی میشکست
گه به هویی قلبگاهی میدرید
از نهیبش پنجه میافکند شیر
در بیابان نام او چون میشنید
سروران را بیسبب میکرد حبس
گردنان را بیخطر سر میبرید
عاقبت شیراز و تبریز و عراق
چون مسخر کرد وقتش در رسید
آنکه روشن بد جهانبینش بدو
میل در چشم جهانبینش کشید
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مجموعه متن و اس ام اس تولد خواهر بزرگتر به برادر و خواهر زن و خواهر شوهر در دسته سرگرمی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
ﺧﻮﺍﻫﺮ ﻧﻘﻄﻪ ﺍﺵ ﺑﯿﻔﺘﻪ ﭘﺎﯾﯿﻦ ﻣﯿﺸﻪ ﺟﻮﺍﻫﺮ
ﭘﺲ ﺧﯿﻠﯽ ﻫﻢ ﻓﺮﻗﯽ ﺑﺎ ﻫﻢ ﻧﺪﺍﺭﻥ
تولدت مبارک آبجی عزیز
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
ماهترین خواهر دنیا
حقارت واژهها را وقتی دیدم
کـه نتونستن مهربونیت رو توصیف کنند
بـه اندازه تمام خوبی های دنیا
برات آرزوی موفقیت دارم
*تولدت مبارک*
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خواهر مهربانم
امروز روز میلاد توست
و مـن در تب درکنار تـو بودن میسوزم
مـن نیستم و تـو
بی مـن این روز را جشن خواهی گرفت
و چـه بی مـنها و بی تـوها
اینروزها بر مـا میگذرد
اما مهم این اسـت کـه
هرجا باشی و هرجا باشم
روز تولد تـو در خاطرم میماند
تولدت مبارک
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
فرشته ها وجود دارن
اما بعضی وقتا چون بال ندارن
ما بهشون می گیم خواهر
تولدت مبارک باشه خواهر عزیزم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خواهر نازنینم
یک جهان قاصدک ناز بـه راهت باشد
بوی گل نذر قشنگی نگاهت باشد
و خداوند شب و روز و تمام لحظات
با همه ی قدرت خود پشت و پناهت باشد
*تولدت مبارک*
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
می دانم امروز بارها و بارها تولدت را تبریک گفته اند
شاید واژه های تبریک آنها را زیباتر بوده اند
اما با عشقی را که من به همراه تبریکم روانه قلب مهربانت میکنم
قابل قیاس نیست روز میلاد تو روز شکفتن غنچه های مهربانیست
با تمام وجود دوستت دارم
خواهرم تولدت مبارک
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
تمام لحظه های عمرم
بدرقه نفس کشیدن توست
بـه دنبال کوچکترین فرصت بودم
تا بزرگ ترین تبریک را
نثار قلب مهربانت کنم
ورق خوردن برگ سبز دیگری
از زندگیات را تبریک می گویم
تولد بهترین خواهر دنیا خجسته باد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
روز تولد انسان ها در هیچ تقویمی یافت نمی شود
چرا که فقط در قلب کسانی که به آنها عشق می ورزند
حک شده است
تولدت مبارک خواهر عزیزم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
خواهر بهتر از گلم
از همان روزی کـه پای تـو بـه این دنیا رسید
غصههایم یک بـه یک از قلب و جانم پر کشید
روز میلاد تـو دنیا یک صدا خندیده بود
آسمان در مقدمت باران گل باریده بود
*تولدت مبارک*
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
مثلِ گلِ یاسی برخوشه یِ دلِ من
عطرتو پیچیده درکوچه یِ منزلِ من
روز میلادت مبارک ناز گل خوشگل من
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
امروز تولد توست
بهترین زمانی کـه خدا میخواست مرا با هدیهای شاد کند
آری درست اسـت
این هدیه قبل از وجود خودم از آسمان آمده
ولی مهم این اسـت
کـه ازآن دل مـن بوده
آجی جون تولدت مبارک
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
گل غنچه کرد و غنچه شکفت
و خداوند در بهترین روز تاریخ
زیباترین هدیه اش را به ما داد
میلادت مبارک
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره مجموعه متن و شعر تنهایی کوه و غربت شاملو غمگین و دلتنگی در دسته سرگرمی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
دوستی اتفاق است
جدایی رسم طبیعت
طبیعت زیباست
نه به زیبایی حقیقت
حقیقت تلخ است
نه به تلخی جدایی
جدایی سخت است
نه به تلخی تنهایی
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
می بینی ای لحظه های خالی از احساس تهی
می بینی که چه صدای خرد شدن دست های خزان شده اش
در دست های تنهایی کسل آور است و تو را نیز بی رمق می کند
آه ، پس او چه می گفت ؟
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
درد غریبیست تنهایی و بی کسی
امان از دلی که دلبر ندارد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هیچ کس ویرانیم را حس نکرد
وسعت تنهایی ا م را حس نکرد
در میان خنده های تلخ من
گریه پنهانیم را حس نکرد
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
من چه تنها و غریبم بی تو در دریای هستی
ساحلم شو غرق گشتم بی تو در شبهای مستی
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هر قطره اشک نشان دل شکستگی است
هر سکوت نشان تنهایی است
هر لبخند نشان مهربانی است
هر پیام نشانی از دل تنگی من برای تو است
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
هرکس به میزانی که تنهایی نیاز دارد
عظمت دارد و بی نیاز تر است
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
دوستت دارم پریشان، شانه میخواهی چه کار؟
دام بگذاری اسیرم، دانه میخواهی چه کار؟
تا ابد دور تو میگردم، بسوزان عشق کن
ای که شاعر سوختی، پروانه میخواهی چه کار؟
مُردم از بس شهر را گشتم یکی عاقل نبود
راستی تو این همه دیوانه میخواهی چه کار؟
مثل من آواره شو از چاردیواری درآ!
در دل من قصر داری، خانه میخواهی چه کار؟
خُرد کن آیینه را در شعر من خود را ببین
شرح این زیبایی از بیگانه میخواهی چه کار؟
شرم را بگذار و یک آغوش در من گریه کن
گریه کن پس شانه ی مردانه می خواهی چه کار؟
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
رفتی و ندیدی که چه محشر کردم
با اشک تمام کوچه را تر کردم
وقتی که شکست بغض تنهایی من
وابستگی ام را به تو باور کردم
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
شب من پنجرهای بی فردا
روز من قصهی تنهایی ما
مانده بر خاک و اسیر ساحل
ماهیام، ماهی دور از دریا
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
من آن گلبرگ مغرورم نمی میرم ز بی آبی
ولی بی دوست میمیرم در این مرداب تنهایی
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره دستور پخت و طرز تهیه جلبی افغانی و هندی و هراتی خوشمزه در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
۱- یک و نیم گیلاس آرد
۲- یک گیلاس / لیوان آب
۳- ۲۰ گرام خمیر تاره
۴- ۲۰۰ گرام یا دو گیلاس بوره ( شکر*
۵- سه گیلاس آب برای قیام
۶- جوهر لیمو ویا آب کمی
۷- روغن بقدری ضرورت
۸ – چند دانه هیل یا قدری عرق گلاب
۹- زعفران یا رنگ زرد دلخواه ….
سه گیلاس آب را با دو گیلاس بوره/شکررا روی حرارت بگذارید.همین کمی جوشید در حین جوش سه قاشق آب لیمو و یا کمی جوهر لیموعلاوه کنید. . بگذارید به قیام بیاید.بعد از ین که شربت آماه گردد. آن را از روی حرارت دور نماید
یک و نیم گیلاس آرد با یک گیلاس آب و یک قاشق نان خوری روغن مایع و۲۰ گرام خمیر مایه توسط مکسر خوب مخلوط نماید.آرد کاملا حل گردد. و برای چند دقیقه کوتاه بگذارید . خمیربرسد.مواد تهیه شده در در بین قیف که مخصوص جلبی پزی است و یا یک بوتل پلاستیکی مواد آماده شده به خوبی از آن عبور نماید انداخته و بالای روغن داغ به شکل حلقه های منظم ریخته و پشت و رویش را سرخ نماید. همین که جلبی سرخ گردد. آنرا از روغن کشیده و گرم به شربت بوره برای چند ثانیه داخل نماید.جلبی ها پخته شده را بالای هم دگر به ظرف که هموار گذاشته و بعد از سرد شدن نوش جان نماید.
برای تهیه دلمه برگ انگور بهتر است از برگ تازه انگور در فصل تابستان استفاده کنید اما اگر در سایر فصول هوس درستکردن این خوراک خوشمزه را داشتید، میتوانید از برگ انگور فریزشده و یا کنسور برگ انگور استفاده کنید. به هر حال از هر روشی که استفاده میکنید، قبل از شروع کار همه مواد لازم را جلوی دستتان بگذارید تا وسط پخت و پز، ناگهان با کمبود یک ماده غذایی مواجه نشوید.در این مطلب از سایت علم سرا می خواهیم درباره تزیین و طرز تهیه دلمه برگ مو شیرازی و تبریزی بدون گوشت خوشمزه و ملس در دسته آشپزی برای شما صحبت کنیم . در ادامه با ما همراه باشید .
برگ انگور | به میزان لازم |
برنج | ۱ پیمانه |
لپه | نصف پیمانه |
گوشت چرخشده | ۲۵۰ گرم |
پیاز متوسط | ۱ عدد |
سبزی دلمه | ۱٫۵ پیمانه |
نمک، شکر، فلفل، زعفران | به میزان لازم |
آبلیمو | ۲ ق غذاخوری |
برنج و لپه را از شب قبل خیس کنید.فردای آن، برنج را ۵ تا ۱۰ دقیقه بپزید تا حالت نیمپز پیدا کند.لپهها را نیز در ظرفی جداگانه حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه نیمپز کنید.پیاز را رنده کرده و با کمی روغن تفت دهید. گوشت چرخکرده را به آنها اضافه کنید و وقتی رنگ گوشت کمی تغییر کرد، نمک، فلفل و سایر ادویهجات دلخواه را به آن اضافه کنید.سبزی دلمه که شامل؛ ترخون، جعفری، مرزه، نعناع، تره است را به گوشت اضافه کرده و کمی تفت دهید.حالا برنج و لپه آبکششده را اضافه کنید و مواد را کمی دیگر باهم تفت دهید.حالا شعله را خاموش کنید و صبر کنید تا مواد دلمه از حرارت بیفتند.
در همین فاصله، برگموها را به مدت ۵ دقیقه داخل آب جوش بریزید تا نرم شده و کمی تغییر رنگ بدهند. حالا مواد را با قاشق، کمکم وسط برگ موها بریزید و برگها را به شکل بقچه بپیچید.وقتی کار پیچیدن برگها تمام شد، شکر، آبلیمو، زعفران و نصف استکان آب را باهم مخلوط کنید. یک قابلمه مناسب برداشته و روی حرارت ملایم قرار دهید و چاشنی دلمه را کف آن بریزید. کمی صبر کنید تا چاشنی به جوش بیاید.سپس دلمهها را به آرامی و با حوصله کف قابلمه بچینید و بین دلمهها چند برش لیموترش تازه یا در صورت در دسترس بودن، چند عدد گوجه سبز قرار دهید. دلمهها را حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه با حرارت بسیار ملایم بپزید.